Комбат Губаренко: «Коксохім» тримає Авдіївку — цей завод як «Азовсталь» (ФОТО)

Тільки у трохи менших масштабах (с)

36-річний Ігор Губаренко – командир 2-го механізованого батальйону Окремої бригади ЗСУ. Його батальйон майже рік тримає оборону на північному фланзі Авдіївського напрямку.

«Українській правді» комбат дав розлоге інтерв’ю.

Серед іншого, Губаренко розповів, що ворогу вдалось раніше продавити фланги, бо на одного нашого в обороні йшло до 30 піхотинців РФ.

Одна з вулиць Авдіївки

Зараз на північному фланзі тривають бої біля залізниці, російська армія намагається захопити Степове.

Інколи окупантам навіть виходить зайти у село, однак наші бійці тримають цей напрямок і триматимуть далі, доки під нашим контролем залишається Авдіївський коксохімічний завод.

«Коксохім – це «Азовсталь» у менших масштабах. Якщо росіяни зайдуть на коксохім, вони зможуть просуватися далі піхотою. Технікою – ні, а ось піхотою – так, - пояснив військовий.

 

-  Їхня артилерія вже не зможе працювати по будинках, оскільки там будуть тепер і їхні люди, але й наша теж не зможе, бо там будуть і наші люди.

 

Коксохім – найкоротший шлях, яким вони можуть повністю обрізати нам Авдіївку».

Ігор Губаренко в командному пункті, облаштованому в одному з підвалів Авдіїївки

За словами військового, навіть якщо окупанти захоплять хоча б частину цього заводу, то вже зможуть контролювати всі підходи до міста. 

«Зараз їхні спроби зайти на завод виглядають так: іде стадо, повертається один баран, решта залишаються під парканом. Користуючись погодними умовами та вогневими засобами, вони намагаються пробити периметр паркану.

 

Працюють авіацією, артилерією, навіть технікою намагалися заїхати. Але на цьому етапі їхні спроби марні», – резюмував він.

Повністю інтерв’ю комбата можна прочитати ТУТ.

НАГАДАЄМО:

  • Через руйнування, завдані російськими обстрілами, Авдіївський коксохімічний завод буде неможливо відновити після закінчення війни. Про це в інтерв’ю Forbes заявив гендиректор «Метінвесту» Юрій Риженков.
  • Риженков уточнив, що найбільшими споживачами коксу Авдіївського коксохіму були «Азовсталь» та «ММК ім. Ілліча» – за його словами, про їх відновлення в осяжному майбутньому не йдеться, “поки ми ще не повернулися в Маріуполь”
  • Гендиректор «Метінвесту» додав, що компанія планує відновити «Азовсталь», але це буде вже зовсім інший завод.

Авдіївський "Коксохімічний завод"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень