Злам Миру та Війни в картинах Павлюка: резонансна виставка – у галереї «Євро Арт» (ФОТО)

«Ода радості» та «Ґерніка» – представлені в одному залі

Ігор Павлюк -- геніальний у своїй безпосередності та емоціях, які він дарує

Ви могли бачити роботи рівненського художника Ігоря Павлюка уже не раз.

Буквально цими днями соцмережі рясніють світлинами фотозвітів з його чергової виставки, яка триватиме ще ближчими тижнями у галереї «Євро Арт»

Однак здебільшого акцентуються жіночі портрети та образи друзів у стилі, що його мистецтвознавці характеризують як нео-попарт.

Павлюк, дійсно, у цьому плані своєї творчості може претендувати на звання «Рівненського Ворхола».

Єдина важлива відмінність та, що у Павлюка ці картини виразно – позитивні.

 

Наче «заряджені на позитиви»: це не є чистий «пластмасовий» поп-арт, тут присутня емоція – грайлива й фліртуюча, як і сам Павлюк.

ОДНАК

Не менш важливою, а може навіть більш важливою частиною цієї виставки є чотири картини розташовані навпроти. Картини у чорно-червоно-білих і драматичних тонах та видноформах.

Посутньо це своєрідна «Герніка» нашої теперішньої війни, і відчувається – як непросто автору з цими його чотирма «Рефлексіями».

Назви картин ідуть латинськими літерами, що одразу розширює горизонти сприйняття, адже оригінально Reflection це не лише «рефлексія» як роздум, це ще й Reflection як «відбиття». Зокрема й відбиття та відображення – в дзеркалі.

І от, якщо дивитися на ці картини як на своєрідне відображення емоцій автора, викликаних цією війною, то ми бачимо саме картину певної – катастрофи, «Герніки».

 

Зображаючи яку, автор не може навіть втриматися в межах полотна і закінчуючи лінії та образи всіх таких своїх Рефлексій виходить на площину рамок, спеціально зробленими широкими так, аби вони продовжували саме тіло – картини.

Одним словом, сходіть подивитися. Не пожалкуєте. Особливо ж, коли людей небагато і можна побачити два ці світи Війни та Миру.

Можливо у протиставленні, а може й у відображенні одне одного.

Обидва ці світи поєднав портрет – друга і товариша автора, яким виставка зустрічає відвідувачів.

 

Це портрет Олексія Мельничука, який загинув під Бахмутом.  

Ми писали про Олексія ТУТ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень