А ви знаєте, яке походження у прізвища Москаль? Відповідь здивує

Не обов'язково потрібно було бути росіянином

Сучасне українське прізвище Москаль часто пов’язують з російським корінням. Проте справжнє походження цього родового імені має певні нюанси.

Перший носій цього прізвища дійсно міг бути росіянином, але цього було мало. Про це український мовознавець Петро Білоусенко повідомляє у своїй роботі «Козацькі прізвища», передає видання «Телеграф».

Отримати таке родове ім’я дійсно міг не лише той чоловік, який був росіянином за походженням.

Таке прізвище давали козаки новоприбулим.

Вони часто використовували за основу національність. Наприклад, чоловік з білоруським походженням міг стати Литвином.

Проте не обов’язково бути потомком росіян, якщо носите прізвище Москаль. Інколи так охрещували тих, хто деякий час перебував на території Російської імперії.

Від прізвища Москаль також походять деякі інші родові імена. Наприклад, Москаленко (так називали сина москаля) чи Москальчук.

Зазначимо, що наразі в Україні проживає 1934 носії прізвища Москаль. Про це йдеться на порталі «Рідні». Найбільш відомим представником є експолітик Геннадій Москаль, про смерть якого стало відомо 17 березня 2024 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень