Біля ХАЕС будуть модульні будиночки 

Житло необхідне, зі стартом добудови енергоблоків електростанції 

Попри усі виклики воєнного часу Енергоатом ухвалив рішення про добудову енергоблоків ХАЕС. Наразі триває підготовка майбутніх будівельних майданчиків, та відповідні роботи. Участь у будівництві братимуть й евакуйовані з початком повномасштабного вторгнення працівники Запорізької АЕС. Ці люди залишилися без даху над головою, і понад усе потребують нового житла. 

Ситуація з орендою нерухомості у Нетішині типова для більшості українських міст, де приймають ВПО. Тож поблизу ХАЕС проблему планують розв'язати окрема й зведенням модульних будиночків. 

Підготовка до будівництва вже почалася. Іноземні партнери передадуть будиночки на 54 квартири та ще 4 будиночки українського виробництва. 

Крім безпосередньо житла, яке адаптують і до потреб маломобільних груп, зроблять й побутово-господарські приміщення. Тут пропонують надавати послуги прання та прасування – розповідає начальник відділу комплексного проєктування УБК Андрій Левчук.

Усі підготовчі роботи ведуть власними силами ХАЕС.

Оскільки будинок каркасний, він більш сучасний за дизайном. Суміщення дерева і листового металу – це зовнішня обшивка, всередині більшість – з дерева, оздоблення, природні матеріали, фарбовані, лаковані. Це велика кімната, в якій може мешкати сім’я: облаштована додатковим спальним місцем (розкладний диван). Також є спальня повноцінна з двоспальним ліжком і санвузол з усіма вигодами, – пояснює Андрій Левчук.

Кухонь у будиночках не буде, адже харчування будуть забезпечувати у спеціальному закладі на території модульного містечка.

Окрім цього у Нетішині планують будівництво багатоквартирних будинків для атомників.

Хмельницька АЕС оголосила тендер на закупівлю 8 модульних будинків очікуваною вартістю 11 мільйонів 837 тисяч 680 гривень. Аукціон відбувся 29 березня. Переможцем стало ТОВ “УДАЙ” з міста Прилуки, яке запропонувало ціну 9 мільйонів 980 тисяч гривень. 

Джерело: podillyanews 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень