Бізнес на ягодах «заважає» водіям на півночі Рівненщини? 

Люди прямо на дорогах здають чорницю

Такі затори утворюються на Рокитнівщині під час збору ягід. Фото опублікував телеканал itvmg.com
Такі затори утворюються на Рокитнівщині під час збору ягід. Фото опублікував телеканал itvmg.com

На Рівненщині триває сезон заготівлі чорниць. 129 підприємців подали заявки в Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства на заготівлю чорниці.

Йдеться про майже 1 400 тонн.

 

Найбільше чорниць цьогоріч планують заготовити у держлісфонді Висоцького, Рокитнівського, Сарненського лісгоспів.

Кожен лісгосп мав визначити ділянки та з’їзди, на яких можна буде розміщувати пункт приймання ягід лише тим підприємцям, які мають усі відповідні дозволи та виписаний держлісгоспом квиток.

На Рокитнівщині, наприклад, люди ринулись до підприємців чи то до посередників задавати ягоди, що спричинило затори на дорогах. А ще на дорогах нібито залишається багато сміття. На це скаржаться у місцевих спільнотах у Фейсбуці, пише itvmg.com

Скрін з сайту itvmg.com
Скрін з сайту itvmg.com

Люди кажуть, що така ситуація на місцевих автошляхах спостерігається останній тиждень. Не всі ставляться до цього з розумінням.

Скрін з сайту itvmg.com
Скрін з сайту itvmg.com

Нагадуємо, що збір, заготівля (в тому числі купівля у населення) дикорослих плодів, ягід, лікарських рослин для потреб комерційної та виробничої діяльності проводиться відповідно до затверджених лімітів.

- Рівненська обласна рада рішенням «Про погодження лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань, заготівлі другорядних лісових матеріалів на 2022-2023 рр.» погодила ліміти на заготівлю чорниці в об’ємі 4395 тонн.

 

А для забезпечення постійного контролю в галузі охорони й збереження побічних лісових ресурсів в процесі їх заготівлі на території держлісфонду в області працюють спеціальні рейдові групи, які слідкують за дотриманням законодавства під час заготівлі дикорослих ягід, - повідомляють в управлінні лісового та мисливського господарства.

Для громадян, які заготовляють лікарські рослини, гриби, ягоди, горіхи для власних потреб, жодних дозволів чи лісових квитків не потрібно.

Максимальні норми безоплатного збору ягід та грибів такі:

чорниця – 12 кілограмів,

 

лохина – 7 кілограмів,

 

калина – 20 кілограмів,

 

брусниця  – 10 кілограмів,

 

журавлина – 20 кілограмів,

 

грибі білі – 30 кілограмів,

 

лисички – 30 кілограмів.     

Нагадаємо, заборонено збирати ягоди у північних частинах шести тергромад на Рівненщині - Локницькій, Зарічненській, Висоцькій, Миляцькій, Старосільській, Березівській.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень