Будівництво чотирьох енергоблоків в Україні розпочнеться вже цього року

Усі блоки будуватимуть на Хмельницькій АЕС

Будівництво чотирьох нових атомних реакторів в Україні розпочнеться влітку або восени 2024 року. Це допоможе компенсувати тимчасово втрачені потужності країни. Усі реактори будуватимуть на Хмельницькій АЕС.

Думаю, влітку-восени розпочнемо будівництво. Нам потрібні корпуси реакторів, які доведеться імпортувати. Ми хочемо відразу зробити третій і четвертий блоки.

 

Хочемо компенсувати ті потужності, що на Запорізькій АЕС, - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Два блоки базуватимуться на обладнанні? яке Україна хоче імпортувати з Болгарії. Переговори з болгарськими партнерами уже почалися. Для двох інших реакторів використовуватимуть західні технології виробника енергетичного обладнання Westinghouse.

За словами міністра, перші результати цих проєктів можна отримати вже за 2,5 роки. Три електростанції на підконтрольній Україні території виробляють понад 55% потреб країни в електроенергії.

Джерело: Економічна правда 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень