Чи створять в Україні підрозділ поліції для пошуку «ухилянтів»: що каже адвокат

І як це вплине на роботу правоохоронців

Днями в деяких Telegram-каналах поширили інформацію про посилення мобілізації в Україні. Йшлося про створення окремого підрозділу, який буде займатись пошуком та доправленням ухилянтів до ТЦК.

Як вдалося з’ясувати ТСН з власних джерел, у Нацполіції проводять наради, на яких обговорюють можливість допомоги представникам ТЦК.

Ймовірно, це питання обговорювали на Ставці верховного головнокомандувача.

Адвокат Ростислав Кравець ймовірне підсилення працівників ТЦК поліцейськими прокоментував так:

- Я вважаю, що це тупіковий шлях, коли на таке будуть витрачатися зусилля та кошти. Держава таким чином намагається демонструвати наявність свого репресивного апарату, за допомогою якого хочуть проводити мобілізацію.

 

Це може тільки погіршувати ситуацію.

 

Зробити окремий підрозділ — це не призведе до якогось покращення ситуації з мобілізацією та військовим обліком. Вчергове може піднятись рівень суспільної напруги, - заявив адвокат.

Ростислав Кравець додав, що, на його думку, глобальне залучення поліції до пошуку ухилянтів нашкодить розкриттю інших злочинів.

Водночас в Офісі президента ТСН спростували інформацію про обговорення створення окремого підрозділу поліції для пошуку ухилянтів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень