Чому парфуми змінюють колір і чи можна ними користуватися

Парфуми – досить примхлива продукція

Звичайний термін придатності, який пишуть виробники на парфумерній продукції, - 36 місяців, або 3 роки з дати виробництва. Але буває так, що цей термін ще не минув, а вміст флакона починає виглядати підозріло.

 Чому це відбувається і що робити?

Вміст флакона може змінити колір (стати темніше або, навпаки, світліше), якщо на нього потрапляють прямі сонячні промені, сировина змінює колір під дією ультрафіолету, парфуми буквально засмагають.

Флакон не повністю герметичний – в нього просочується повітря і змінює колір вмісту.

У складі парфумів є натуральна ваніль – окислюючись згодом, вона змінює колір рідини парфумів на коньячний.

У складі парфумів є екстракти моху, вони запускають аналогічні хімічні процеси. До речі, і ваніль, і мох можуть також викликати появу осаду на дні флакона.

У складі духів присутні так звані шиффові основи, названі на ім’я німецького хіміка Хуго Шиффа, який вперше синтезував такі сполуки. Наявність шиффових підстав призводить до потемніння духів, але не впливає на інші характеристики.

Якщо твій парфум змінив колір, це варіант норми — за умови, що аромат залишився без змін. Такими духами користуватись можна і потрібно.

Але у разі виявлення «битих» нот, кислинки (там, де її бути не повинно), явно зайвого «присмаку» в парфумерній композиції доведеться зробити висновок, що зберігання все ж таки було неправильним або, незважаючи на всі обережності, термін придатності продукції підійшов до кінця і колишньої радості такі парфуми чи туалетна вода не приноситимуть.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: парфуми
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень