Дешево та сердито: Повертаємо фарам прозорість наждачкою (ФОТО)

Доклавши невеликих зусиль, можна зекономити гроші

Автомобільні фари мають захисний шар із міцного пластику, стійкого до пошкоджень — полікарбонату або акрилу. Такий матеріал здатний витримати навіть великий камінь, що влетів у нього з прискоренням, не кажучи вже про дрібне дорожнє сміття. Тому майже виключений ризик раптово «засліпнути» на погано освітленій трасі, і змінювати фари після кожного удару теж не доводиться.

Однак це зовсім не говорить про те, що фари є вічні.

Згодом дрібні піщинки і навіть супердрібний порох роблять те, що не під силу каменям — псують фари, руйнуючи їхню пропускну здатність. Під гнітом дрібних подряпин пластик тьмяніє і починає просвічувати набагато гірше.

За кілька років використання фар водій зауважує, що йому стало важко пересуватися вночі.

 

Це означає, що настав час для заміни. Ну, або для полірування.

Нові сучасні фари на Ланос коштують недешево, хоча в інтернеті можна знайти найвигіднішу ціну на ринку. А можна обійтися набагато меншими витратами — на наждачку, малярський скотч та засоби для полірування.

Як відполірувати фари своїми руками

Пластик фар покритий зверху шаром міцного лаку, його і дряпають дрібні частинки. Звичайною наждачкою цей шар можна повністю зняти, після чого повернути фарам початкове сяйво. Жодних спеціальних пристроїв, умов та навичок для цього не знадобиться.

Почати треба з ретельного миття, щоб випадково не подряпати брудом і нижній шар під час полірування. Після того, як фари стануть чистими і висохнуть, треба заклеїти малярським скотчем пластикові деталі бампера і кузов навколо, щоб не пошкодити випадково лакофарбове покриття. Потім настає черга вологостійкої наждачки з великим зерном. Попередньо наждачний папір треба змочити, як і поверхню фари.

Всі сколи та подряпини за допомогою наждачки вирівнюються по глибині і пластикове скло стає матовим. Рухи полірувальника повинні бути вертикальними або горизонтальними, але в жодному разі не круговими. Папір та фару час від часу треба мочити.

Після того, як результат досягнуто і дефекти перестали бути помітні, настає час переходити до другого етапу.

Нанесіть на фару полірувальну пасту і розподіліть за допомогою шуруповерта або болгарки з полірувальною насадкою. Фара на очах стане знову прозорою, після чого її знову треба вимити і висушити. І нарешті, останній етап – нанесення нового шару захисного лаку.

Все — фара стає як нова, і може служити наступні кілька років.

 

Потім процедуру треба повторити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень