Для одного регіону субсидії на світло піднімуть у 5 разів

Таке рішення ухвалив уряд 

За рішенням уряду частина українців впродовж 5 місяців отримуватиме збільшену субсидію. У неопалювальний період збільшену субсидію будуть отримувати мешканці Харкова. 

Рішення уряду аргументоване постійними  ударами російських військ по енергетичних об’єктах Харківської області, внаслідок чого мешканці регіону зіткнулися з перебоями в електропостачанні. 

Харків'яни вимушені користуватися генераторами, адже централізованого енергопостачання у місті немає. Наприклад якщо кіловат централізованої електроенергії на сьогодні коштує 2,64 грн, то при використанні генератора вартість 1 кВт, виробленого на дизельному паливі — у п’ять разів більша (13,5 гривні).

Для підтримки мешканців області вирішили збільшити середній розмір:

  • субсидії — зі 106 гривень до 530 гривень на місяць;
  • пільги — з 74 гривень до 370 гривень.

Збільшені пільги та субсидії платитимуть до початку жовтня. 

Для отримання збільшених субсидій чи пільг звертатися мешканцями Харкова та області нікуди не потрібно. Перерахунок розміру субсидій та пільг для тих, хто підпадає під дію цього рішення, Пенсійний фонд здійснить автоматично.

За інформацією Пенсійного фонду, перерахунок здійснять приблизно 35,7 тисячі жителів Харкова та Харківської області — саме стільки людей отримують житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень