«Ґреґ, нащо ти це зробив? Це ж ворог, який намагався тебе вбити», – рік тому загинув син відомого бізнесмена з м. Рівне

Григорій Цехмістренко, хлопець з канадським паспортом і українським серцем, загинув у ніч на 15 січня 2023 р.

Григорію Цехмістренку назавжди 28...

15 січня 2023 року в боях під Бахмутом загинув 28-річний Григорій Цехмістренко, син відомого бізнесмена з Рівного, власника фірми «Райз», й екснардепа Віталія Цехмістренка. Обоє давно жили в Канаді. Перед повномасштабним вторгненням Григорій повернувся в Україну. Був бойовим медиком, а ще – нераціонально людяним та жертовним.

Яким був Григорій, згадує у Фейсбуці Христина Коціра. Її допис подаємо без змін:

На лівому березі Дніпра вони взяли в полон кількох росіян. Один із них мав серйозне поранення живота. Парамедик Ґреґ перевірив: «Лишилося недовго, незабаром помре». Сіли в човни, почали відпливати на правий берег. Поранений окупант став несамовито кричати від болю.

«Дозвольте повернутися і вколоти йому морфій» — звернувся Ґреґ до командира. Стріляла арта, повертатися на берег було фактично самогубством. Він вернувся. Вколов морфій ворогу, що ще кілька хвилин тому міг прицільно стріляти конкретно в нього. Коли нарешті дістався на протилежний берег, побратими спитали: «Ґреґ, нащо ти це зробив? Це ж ворог, який намагався тебе вбити». «Бо він — також людина» — відповів Ґреґ.

Григорій Цехмістренко, хлопець з канадським паспортом і українським серцем, загинув у ніч на 15 січня 2023 р. Сьогодні, щоб його згадати, в Києві зібралися його друзі, родичі, побратими. Нераціонально людяний, жертовний і добрий. Казали про нього всі не тому, що про померлих не прийнято говорити погані речі. А тому, що він допомагав бездомним на вулицях і навіть зробив останні хвилини життя росіянина безболісними. Бо так відчував. Це йому здавалося правильним.

Я знаю, що про такі речі зараз не прийнято говорити, бо всі ми справедливо заряджені ненавистю до росіян. Але от зустрівся мені Гриша. На жаль, зустрівся уже після своєї загибелі. Щоб упевнити мене, що людяність — це таки не слабкість, а сила. І що в жахливих нелюдських умовах війни є Люди, які здатні цю людяність зберігати.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень