Критично небезпечно: п’ять поширених помилок людей з високим тиском

Від проблем з тиском страждає ледь не половина населення Землі

1.        Зупиняти терапію, коли тиск приходять у норму

 Більшість пацієнтів безвідповідально ставляться до свого здоров’я, та самостійно припиняють приймати ліки, як тільки тиск приходить в норму. 

Після цього впродовж  2-3 днів тиск знову почне стрибати. Такі гойдалки тиску можуть призвести до судинних катастроф, як то інсульт чи інфаркт. 

2.       Самостійно призначати собі ліки або дослухатися порад родичів

Гіпертонія - це хронічна хвороба, тож і ліки має призначати виключно лікар. При цьому тільки спеціаліст може врахувати індивідуальні особливості, як то ожиріння, діабет чи проблему нирок. 

3.       Ігнорувати лікування та вважати, що організм сам адаптується

Такого не станеться ніколи. В перші пів року після діагности хворобу можна зупинити, тільки якщо людина молода (до 50 років), і якщо вона має буквально 1-2 фактори ризику. 

4.       Дотримуватися старого способу життя, навіть дотримуючись терапії 

Якщо людина ретельно дотримується порад лікаря і стежить за своєчасним прийманням ліків, але при цьому зберігає старі руйнівні звички, не змінює раціон – то отримати хороший результат не вдасться. У такому випадку ліки подіють тільки наполовину. А якщо звичок не змінити, то ефективність терапії буде знижуватися. 

5.       Швидко і різко збивати тиск 

Не треба забувати, що дуже різке зниження тиску препаратами, так би мовити, ургентної дії небезпечне. Це може погіршити стан пацієнта та призвести до ішемічного інсульту.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень