Навіщо «солити» одяг перед пранням: секрети досвідчених господинь

Дивний лайфхак, який працює

Досвідчені господині, перучи рушники чи світлий одяг, завжди солять їх. Виявляється, сіль допоможе вашим речам залишатися білими, а не сірими або жовтими.

Цей незвичайний, але ефективний метод має безліч переваг і може стати вашим вірним помічником у догляді за одягом, повідомляє УНІАН.

Переваги солі перед пранням:

  • Збереження кольору.

Сіль допомагає закріпити колір тканини, запобігаючи його вимиванню та блідості. Особливо це актуально для яскравих і темних речей, які схильні втрачати насиченість після кількох прань.

  1. Боротьба з плямами.

Сіль є ефективним засобом для попередньої обробки плям. Посипання солі на свіжі плями допомагає увібрати надлишки рідини та запобігає їх глибокому проникненню у волокна тканини.

  1. Пом'якшення жорсткої води.

Якщо у вас вдома жорстка вода, сіль може допомогти пом'якшити її, що поліпшить якість прання і зробить тканину м'якшою.

  1. Усунення запахів.

Сіль сприяє усуненню неприємних запахів з одягу, роблячи речі не тільки чистими, а й свіжими.

Як правильно використовувати сіль перед пранням:

  1. Для закріплення кольору: розчиніть 1/2 склянки солі в теплій воді й замочіть у ній одяг на кілька годин перед пранням.
  2. Для попередньої обробки плям: безпосередньо на пляму насипте трохи солі, злегка втирайте і залиште на 15-20 хвилин, потім періть, як зазвичай.
  3. Для пом'якшення води: додайте 1/4 склянки солі у воду для прання разом зі звичайною кількістю прального порошку.

Використання солі перед пранням — це простий і доступний спосіб поліпшити якість догляду за вашим одягом, зберегти його зовнішній вигляд і продовжити термін служби. Застосовуйте цей недооцінений прийом, і ви помітите, як ваші улюблені речі матимуть вигляд як нові довше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень