Пощастило не усім: кому не перерахують пенсії з 1 квітня

Відповідь на це дали у ПФУ

Пенсіонерів цікавить питання, чи перерахують їх виплати, якщо вони пропрацювали менш як 24 місяці із попереднього перерахунку пенсії.

Відповідь на це дали у ПФУ.

Кому виплати не перерахують

Таким чином, автоматичний перерахунок пенсії здійснюється за умови, що після призначення або попереднього перерахунку минуло не менше двох років.

Відповідно, якщо після призначення або попереднього перерахунку пенсії пенсіонер набув менше як 24 місяці страхового стажу, то автоматичний перерахунок не відбувається.

У такому разі враховується фактично набутий пенсіонером після призначення або попереднього перерахунку пенсії страховий стаж.

Зауважте! Заробітна плата для обчислення пенсії не змінюється.

Що відомо про перерахунок пенсії

З 1 квітня в Україні було заплановано проведення перерахунку пенсій літнім особам, які працюють. Якщо станом на 1 березня 2024 року пенсіонер набув не менше 24 місяців страхового стажу, то перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу.

З 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати, і на 1 березня 2024 року придбали 24 місяці страхового стажу або відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення або попереднього перерахунку пенсії минуло два роки, – зазначили у ПФУ.

При цьому, пенсія може обчислюватися з того заробітку, з урахуванням якого обчислена пенсія при її призначенні або попередньому перерахунку.

Зауважте, що пенсіонери, яким буде здійснено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат і доплату за попередні місяці – в червні.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень