Що наші пращури робили із освяченою вербою: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Ставити освячену вербу у воду не потрібно, бо вона зацвіте — її зберігають у сухому вигляді, зазвичай — у кутку за іконами, але це не обов’язково. Збергіають вербу цілий рік, до наступної вербно\ неділі.

Ви можете зберігати її будь-де, головне зробити так, щоб вона не опинилася під ногами й не зламалася, коли всохнеться.

У чистий четвер можна зробити відвар з верби, яким потрібно вмитися. Згідно із прикметами, така процедура принесе міцне здоров’я та багато сил.

Вербову гілку можна використати й під час приготування святкових страв. Нею можна користуватися при випіканні м’яса в ролі зубочистки, а також, нею можна прикріпити декор на Великодню паску.

У давнину їли вербові котики із освяченої гілки - щоб не боліло горло. По одній-дві китиці їх їли жінки, які не могли завагітніти.

Освячені гілочки носили на цвинтар або на поля – щоб вберегти землю від грому, блискавки, посухи чи навпаки сильних повеней.

Минулорічні асохлі гілочки спалюють із молитвами вдома чи у церкві або складають у лісі біля верби. Попіл верби краще висипати під дерево у саду або на вулиці біля свого будинку. Якщо на гілці є молоді пагони, то можна висадити її у землю на березі річки або у лісі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: прикмети
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень