Скільки разів можна використовувати чайну заварку і чим шкідливий холодний напій

Чай, який заварили кілька разів, втрачає корисні мікроелементи

Чай може допомогти прокинутися з ранку або заспокоїти нерви. Проте цей напій може бути небезпечним. Експерти кажуть, що чай зберігає корисні властивості перші 15 хвилин після заварювання. Потім напій починає накопичувати важкорозчинні дубильні та азотисті сполуки, які погано впливають на шлунково-кишковий тракт.

Чому краще не пити не свіжозварений чай

Чай, який заварили кілька разів, втрачає корисні мікроелементи. Під час першого заварювання ви отримуєте 70% корисних мікроелементів з чайних листів, з другого — близько 30%. Третя заварка зберігає близько 10% корисних властивостей.

Чи небезпечна плівка, яка утворюється на поверхні чаю

Оксидна плівка формується через вплив кисню на відкриту поверхню чаю та подальшого процесу окиснення. Вона багата магнієм, залізом, кальцієм, молекулами білка, але містить гуанін, кофеїн та теофілін. Шкідливі речовини шкодять органам шлунково-кишкового тракту, особливо печінки.

Вчорашній чай може підвищувати тиск

Заварювання спричинює окислення ефірних та чайних поліфенолів. При цьому руйнуються амінокислоти та вітаміни. Чим більше настоюється чай, тим більше в ньому накопичується кофеїну.

Чим шкідливий холодний чай

Холодний чай шкодить організму. В охолодженому напої утворюється велика кількість солей та ефірів щавлевої кислоти. Вони є й у гарячому напою, але в охолодженому їхня концентрація зашкалює.

Скільки разів можна заварювати чай

Чайний листок можна заварювати кілька разів, але в обмежений проміжок часу. Це залежить від методу ферментації чаю. Чорний чай менш придатний для повторного заварювання. А ось зелений, білий та червоний чай можна заливати 3-4 рази окропом, з кожним заварюванням збільшуючи час очікування на 1-2 хвилини.

Джерело: ТСН

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень