Такого ще не було: масове повернення українців з-за кордону. Звідки їдуть найбільше?

Лідирує не Польща

Речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська зазначила, що з п’ятниці на польсько-українському кордоні в напрямку виїзду з Польщі в Україну збільшується трафік.

З моменту початку війни в Україні такої кількості людей, які перетинають кордон у цьому напрямку, ще не було, — підкреслила вона, зазначає ukrayina.pl.

За словами речниці, зазвичай кордон у цьому напрямку перетинають близько 22 тисяч мандрівників, але в неділю кордон перетнули аж 45,3 тис. українців, що майже вдвічі більше. У суботу кордон з Україною перетнули 41,3 тис. людей, у п’ятницю – 31 тис.

 

Для порівняння, тиждень тому у неділю на кордоні було 27 тисяч мандрівників, 27,2 тис. — у суботу та 21,8 тис. — в п'ятницю.

 

Збільшення трафіку, безумовно, пов’язане з майбутніми католицькими та православними святами, які відбудуться через тиждень після них. Українці кажуть, що такі ранні переїзди багато в чому пов’язані з Великодніми канікулами (Osterferien), які щойно почалися в Німеччині, — пояснила Анна Міхальська.

За її словами, додому повертаються громадяни України, які проживають у Німеччині, а не в Польщі. 

Дата свят варіюється від землі до землі Німеччини, але загалом охоплює період з 3 по 14 квітня, — додала вона.

У Німеччині перебуває близько мільйона біженців війни з України, а станом на початок 2023 року близько 203 тис. українських учнів навчалися у місцевих школах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень