Тариф на сміття для рівнян: відомо, чи платитимуть люди більше через 33 млн кредиту для КАТП 1728

Гроші треба повернути протягом 5 років

На фото — керівник КАТП 1728 Сергій Марчук

33 млн грн кредиту на техніку підприємство КАТП 1728 Рівного буде виплачувати з власних коштів. Нагадаємо, минулого тижня депутати Рівнеради дозволили підприємству взяти позику на придбання бульдозера, двох навантажувачів і двох сміттєвозів.

Подібні кредити на 5 років під 7% річних у Рівному візьмуть також на техніку для міськШеу і на закупівлю 20 автобусів.

Однак на відміну від них гасити заборгованість КАТП 1728 буде коштом власного бюджету, а не з міської казни. Це пов’язано з забороною Антимонопольного комітету від 2021 року щодо заборони дотацій підприємств, які вивозять сміття, аби усі були в рівних умовах з приватним бізнесом, повідомив Радіо Трек керівник підприємства Сергій Марчук.

Поки цей кредит не вплине на тариф за вивезення сміття для рівнян, бо туди вже закладені кошти на амортизацію. Проте Сергій Марчук не виключає, що під час наступного перегляду тарифу, у ціну буде врахована позика.

Зауважимо, це не єдиний кредит у КАТП 1728. Два роки тому підприємство взяло 10 млн грн на закупівлю трьох сміттєвозів у лізинг.

До слова, загальна сума боргу комунальних підприємств Рівного становитиме близько 150 млн грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень