ТЦК тепер вручатиме вимогу: що це за документ і чим він відрізняється від повістки?

Детальне пояснення

За новим законом про мобілізацію, ухилянтам може надаватися вимога від ТЦК, яка передує зверненню до суду щодо обмеження у праві керування машиною. Водночас вручення повісток буде регулюватися окремим актом Кабміну.

Про це пише «Судово-юридична газета».

Цей документ передує зверненню ТЦК до суду щодо обмеження ухилянта у праві керування авто.

Ухилянтом вважається громадянин, який, за новим законом про мобілізацію:

  • не з'явився на виклик ТЦК та не пройшов медичний огляд (ч. 1 ст. 22);
  • не уточнював військово-облікові дані протягом 60 днів (ч. 3 статті 22);
  • порушив законодавство про мобілізацію (стаття 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення).

У такому випадку співробітник ТЦК звертається до поліції щодо адміністративного затримання та доставлення такого громадянина до ТЦК та СП. Якщо правоохоронці повідомили письмово про неможливість здійснити такі дії, то керівник ТЦК протягом п'яти днів відправляє поштою ухилянту рекомендований лист з повідомленням про вручення вимоги про виконання обов’язку. Документ має назву «вимога».

Днем вручення вимоги вважається:

  • День вручення вимоги під розписку поштою;
  • День проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу або про неможливість вручення вимоги людині з інших причин за адресою місцезнаходження/місця проживання/перебування людини, повідомленою цією особою ТЦК;
  • День проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати вимогу або відмітки про неможливість вручення вимоги особі з інших причин за адресою місцезнаходження/місця проживання/ перебування людини, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо вона не повідомила ТЦК іншої адреси.

Якщо громадянин протягом 10 календарних днів з дня вручення вимоги, навіть якщо проставлена відмітка про неможливість вручення, не виконав обов’язок, тоді ТЦК звертається до суду з приводу обмеження у праві керування машиною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень