В квартирах буде прохолодніше. Українців попередили про скорочення споживання газу

Аби споживати газ виключно власного видобутку

Україна скоротить споживання газу, буквально до обсягів власного видобутку.

Крім того, країна прагне найближчими роками зменшити залежність від енергетики, побудованої на спалюванні вуглеводнів, і збільшити питому вагу безвуглецевої енергії. У цьому уряд розраховує на допомогу USAID, одразу після війни.

А от надлишок електроенергії яку генерують в Україні будуть продавати у Європу.

Зараз ми плануємо збільшити комерційний експорт. Це важливо для нас, тому що на ринку електроенергії виник дефіцит через зниження рівня розрахунків внаслідок війни. З іншого боку, збільшення експорту української електроенергії дасть змогу європейським державам значною мірою замістити російський газ, - каже очільник Міненерго Герман Галущенко.

Щоб позбутися залежності від російського газу, Україна скоротить споживання блакитного палива, аби потрібні обсяги забезпечувати газом який видобувають в Україні. До початку війни власний видобуток забезпечував лише третину від потреби України.

Зокрема перед початком опалювального сезону в Україні проведуть перевірку усіх об’єктів, та не вмикатимуть опалення там, де площі не використовуються.

Ще серед можливих варіантів зменшення обсягу споживання газу – перегляд температурних режимів, і в житлових приміщеннях зокрема. 

 

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень