В Україні можуть різко збільшити акциз на пальне: Відомо, кому доведеться платити більше

Підвищення цін вже близько

В Україні можуть значно збільшити акцизи на бензин, дизельне пальне та автогаз, що призведе до різкого підвищення роздрібних цін на паливо. Про це повідомили українські ЗМІ із посиланням на інсайдерську інформацію.

Підняття акцизів обговорюють вже давно. Це питання відклали у 2022 році через повномасштабне вторгнення рф.

 

Кабмін у березні 2022 року задля стабілізації цін та припинення дефіциту палива скасував акцизи на бензин, дизельне пальне та автогаз, а також знизив ПДВ на паливо з 20% до 7%.

Після стабілізування ситуації на паливному ринку, уряд знову запровадив акцизи на бензин та ДП, поетапно.

Зараз акциз на бензин становить 213 євро за 1000 літрів, на дизельне пальне – 139,5 євро за 1000 літрів, а на автогаз – 52 євро за 1000 літрів.

Попередньо, Кабмін планує до 2027 року підвищити акциз на бензин, ДП та автогаз до 359 євро за 1000 літрів. Міністерство економіки нібито вже розробляє відповідний законопроєкт.

Швидше за все, це буде поетапне підвищення акцизів. Якщо це буде зроблено відразу, то стрибок цін на АЗС буде надто великим.

Якщо в Україні підвищать акцизи на автомобільне паливо до 359 євро за 1000 літрів, то це призведе до значного зростання роздрібних цін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень