Більше так не робіть! Радянські методи лікування, якими ми досі гробимо своє здоров'я

Лікар розвінчав міфи медицини в СРСР

Застосування фурациліну

Фурацилін має антисептичний ефект. Це антибіотик, тому ним полоскали горло, мили очі при кон'юнктивіті, навіть обробляли рани.

- У європейські чи американські протоколи лікування гострих запальних захворювань верхніх дихальних шляхів фурацилін не включений.

 

Якщо болить горло, то це або вірусна інфекція, якій антибіотик не потрібний, або бактеріальна - яка потребує системного лікування, - каже отоларинголог Олександр Семенюк.

Лікар додає, що фурацилін не знімає біль, запалення, чи набряк у горлі.

Грілка на вухо

Вважалося, що цей метод прогріває та знеболює при захворюваннях вуха.

- Досі призначається ціла схема накладання напівспиртового (при відсутності спирту - горілчаного) компресу на/за вухо", - каже лікар.

При цьому Семенюк наголошує, що при зовнішньому отиті спирт посилює біль. А при середньому отиті запалюється барабанна перетинка і середнє вухо, які розташовані глибоко в черепі, тому прогрівання до них просто не доходить.

Також лікар додає, що накладання горілчаних компресів при гострих середніх отитах, які часто виникають у дітей, може викликати опіки шкіри. Також горілка може всмоктатися через шкіру дитини і викликати сп'яніння.

Дихання над картоплею

- Дихання над картоплею також не входить у жодні цивілізовані протоколи лікування, адже цей метод також виник від браку ліків і знань, - говорить отоларинголог.

За його словами, дихання над картоплею може бути небезпечним, бо гаряча пара здатна обпекти обличчя, дихальні шляхи і цим ще більше погіршити ситуацію.

Тож Семенюк закликає українців не застосовувати неперевірені методи лікування та звертатись до медиків за консультацією.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень