Як посмажити ідеальну картоплю: 8 корисних порад

Є важливі моменти

Тих, хто не любить хрумкої, золотистої і ароматної смаженої картоплі, майже немає. Однак не у всіх гурманів вона виходить ідеальною. У когось вона злипається, у когось вона не пропікається, а хтось, щоб не робив, не може досягти хрумкої скоринки.

Є основні моменти, на які треба звертати увагу під час смаження:

  • Колір шкірки
  • Вода
  • Волога
  • Борошно
  • Вершкове масло
  • Порція
  • Сковорода
  • Соняшникова олія

Колір шкірки

Деякі особливо не замислюються про те, яку картоплю використовують під час смаження. Адже далеко не всі сорти однаково підходять для такого типу обробки. Якщо ви не експерт з визначення сорту, можна просто орієнтуватися на відтінок шкірки. Нам підходять бульби з жовтим або червоним кольором.

Вода

Якщо ви хоча б чверть години потримаєте подрібнену картоплю в холодній воді, то ви здивуєтеся, наскільки якісною та гідною вийде страва.

Волога

Попри той факт, що картопля має якийсь час побути у воді, у мокрому вигляді на сковорідку її відправляти в жодному разі не можна. Тому кожен шматочок потрібно заздалегідь обсушити.

Борошно

Не всі знають про те, що невелика кількість борошна, яку ми додаємо під час смаження, зможе допомогти у формуванні скоринки.

Вершкове масло

Приблизно така сама функція і у вершкового масла. Його прийнято вводити ближче до кінця. Також варто відзначити, що смак картоплі стане трохи ніжнішим.

Порція

В ідеалі картопля повинна розташовуватись на сковороді строго в один шар. Це забезпечить найбільш ідеальний варіант обсмажування. Однак при приготуванні страви на всю сім’ю такого стандарту дотримуватись складно. Тому намагайтеся використовувати не більше двох шарів картоплі за один раз.

Сковорода

Найкраще вибирати посуд із досить товстим дном. При цьому борти краще брати високі. У такому разі смаження відбувається більш рівномірно та якісно.

Соняшникова олія

Смажте картоплю виключно на рафінованій олії. Вона може бути будь-якою залежно від ваших уподобань. Однак важливою умовою є об’єм: олії має бути багато.

Джерело: zhyttia

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень