Їм заздрив кожен: 20 українських прізвищ, які означають, що ви з роду багатіїв

Які прізвища у давнину давали багатим людям

У величезному списку українських прізвищ є ті, які раніше давали винятково багатим людям. При цьому за деякими з цих родових імен важко одразу зрозуміти, що вони належали лише багатіям.

Про це йдеться у роботі «Сучасні українські прізвища», авторства мовознавця Юрія Редько, передає видання «Телеграф». У ній він наводить приклади тих самих прізвищ з цікавою історією.

За словами мовознавця, деякі українські прізвища вказують на розшарування тогочасного суспільства. Тобто про поділ на бідних та багатих.

Які прізвища давали багатим людям:

  • Багач (Богач) – найбільше це прізвище поширене у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій та Івано-Франківській областях. Від неї також утворилися такі: Богачевич, Богачевський, Богатчук, Богатирський, Багацький та Богачишин.
  • Дука — це синонім до речі багатій. Похідне від нього – Дученко.
  • Скоробогатий чи Скоробогацький – таке прізвище раніше отримували люди, які могли швидко розбагатіти.
  • Дідич – так називали багатія, який став власником цілого села. Таке прізвище найбільш поширене у Київській, Львівській та Івано-Франківській областях.
  • Панич, Панчик, Панік, Панонько, Паночко, Панця, Панів – ці прізвища також говорять про статус та багатство. Вони були утворені від слова «пан».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень