З 1 лютого українцям відключатимуть газ за борги

В деяких українських містах уже офіційно про це попереджають населення

Українців з боргами за газ – відключатимуть від послуги уже з 1 лютого, каже голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Кабмін скасував мораторій, який забороняв відключати споживачам комунальні послуги за несплату, а також стягувати з них штраф через неповну або несвоєчасну оплату комунальних послуг. Тож тепер крім застережень про відключення від світла (а в окремих регіонах повідомляють, що вдаватимуться до непопулярних кроків з 25-29 січня), тепер відключатимуть і від газу. Відповідні попередження оприлюднив Кременчукгаз.

За словами очільника компанії Богдана Оксененко, Кременчук ніколи не було такої заборгованості за газ, яка утворилася за останні два роки. До війни борг містян складав близько мільйона гривень, а зараз борги зросли у 12 разів. Причому 75% населення платять за послугу, але 25% – ні.

Максимальні суми боргу на сьогодні складають 3000-4000 гривень. Більшість боржників проживає у приватному секторі, а близько 600 тисяч гривень боргу накопичили мешканці багатоповерхових будинків.

Боржникам спочатку надсилатимуть попередження з вимогою погасити борги, і вони ще матимуть час на внесення сум чи реструктуризацію заборгованості. Усі випадки розглядатимуться в індивідуальному порядку. Цими питаннями займатиметься структурний підрозділ компанії.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень