Мобілізація в Україні: хто з військових зможе отримати відстрочку від служби на 5 РОКІВ?

Це стосується не всіх

Загальна мобілізація та воєнний стан в Україні продовжуються попередньо до 20 травня. Мобілізувати можуть усіх чоловіків віком від 18 до 60 років, які не мають підстав для отримання відстрочки.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, у якому пропонується продовжити термін дії відстрочок до 5 років. Проте йдеться тут не про призовників, а про демобілізованих.

На сьогодні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку за сімейними обставинами, станом здоров'я, навчанням, професійною діяльністю та у разі бронювання.

 

Однак така відстрочка видається лише на 6 місяців, після чого військовослужбовці можуть бути призвані знову.

 

Кому хочуть збільшити термін відстрочки від мобілізації

Новий законопроєкт №9142 пропонує внести зміни до умов відстрочки для військових, які звільняються після 18 місяців служби.

Автори документа вважають, що необхідно законодавчо обмежити термін служби у межах мобілізації до 18 місяців, а також гарантувати відстрочку для тих, хто відслужив цей термін та буде демобілізований.

Також пропонується видавати відстрочки на 5 років звільненим зі служби у запас військовим, які проходили військову службу по призову під час мобілізації.

Відповідно до законопроєкту, відстрочка має надаватися на певний час, але є обмеження. Наприклад, відстрочка буде залежати від необхідного у певний період розміру армії, і навіть від загальної кількості наявних військовозобов'язаних.

В Україні траплялися ситуації, коли громадян, які воювали з 2014 року, мобілізували на нове коло через лічені місяці. Такий порядок автори законопроєкту вважають несправедливим, через що пропонують збільшити термін відстрочки для демобілізованих.

Джерело: nv.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень