Оновлення даних: як каратимуть чоловіків за неявку до ТЦК протягом 60 днів?

Пояснення юриста

Новий закон про мобілізацію набуде чинності вже з 18 квітня. У військовозобов’язаних чоловіків з’явиться обов’язок оновити дані про себе протягом 60 днів.

Адвокат Микола Максимов у коментарі ТСН.ua розповів, яке покарання чекає на тих військовозобов’язаних, які перебувають на обліку та не оновили свої дані протягом 60 днів у ТЦК, ЦНАП або в електронному кабінеті.

Якщо людина не оновила дані, то ТЦК звертається до поліції, яка вносить цю людину до відповідної бази розшуку.

Правник уточнив, що до пошуку ухилянтів будуть залучені патрульні або дільничі поліціянти.

- Вони приїдуть туди, де проживає людина. Якщо особи там не буде, інформація повертається до ТЦК. Після цього ТЦК направляє вимогу військовозобов’язаному за адресою, яка йому відома.

 

Йдеться про вимогу з’явитися до ТЦК. Якщо протягом 10 днів від моменту отримання або неотримання цієї вимоги особа не з’явилася, ТЦК звертається до суду з позовною заявою про обмеження права на керування транспортним засобом, – каже Микола Максимов.

Також суд може накласти штраф у розмірі 25 тисяч гривень. Якщо цю суму не сплатити, то інформація передається до виконавчої служби. Остання вносить людину до реєстру боржників, накладається арешт на майно цієї людини, обмежується її користування банківськими картками.

Якщо людина не перебуває на обліку та не оновила дані, то наслідки можуть настати після того, як у такої особи документи перевірять на вулиці, на блокпості.

- Якщо ТЦК звертається до поліції з метою доставлення розшукуваної особи до ТЦК, то відбувається адміністративне затримання.

 

До людини можуть бути застосовані заходи примусу, передбачені кодексом про адміністративні правопорушення. Тобто таку людину доправляють до ТЦК, – уточнює Микола Максимов.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень