Україну накрило рідкісне явище: Чи повториться воно знову

Метеоролог пояснила зміни

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Впродовж квітня до України вже декілька разів доходив пісок із Сахари. Метеорологиня Вазіра Мартазінова розповіла, що чергова хмара пустельного пилу може накрити нашу країну вже влітку.

Пісок, що сиплеться із Сахари і доходить до нас –  це, звичайно, рідкісне явище. Але я хочу сказати, що підпорядковується це явище атмосферної циркуляції. Тобто атмосферна циркуляція зараз така, вона нова стала. І те, що з'явилося зараз, я думаю, що нам треба чекати ще не один раз за літній період, – каже Вазіра Мартазінова.

За її словами, вся проблема в пустельних озерах, які вже вкрилися дюнами. Саме тому, коли є посилення вітру до 20-40 метрів за секунду, то відбувається винесення цього пилу на Захід, на Схід, на Атлантичний океан.

Водночас метеорологиня зауважила, що коли йде жовтий дощ – це добре, тому що люди не дихають пилом. Так відбувається очищення атмосферного повітря.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень