Жорсткі штрафи для школярів пропонують впровадити в Україні

Це поверне батьків у реальність 

За неналежну поведінку і прогули українських школярів пропонують штрафувати. Це ідея ексочільника  Українського центру оцінювання якості освіти та доктора педагогічних наук Ігоря Лікарчука.

На його думку, безплатна освіта та соціальні вигоди перетворили освіту на посміховисько, і з року в рік ситуація тільки погіршується.  

З різних причин слова вчителя перестали мати для дітей виховне значення, а інших засобів впливу практично немає. Саме тому й виникає необхідність якихось адміністративних рішень за порушення. 

 
Глибоко переконаний, що запровадження практики штрафів на часі. Безплатне навчання як соціальне благо та виняткову можливість ми перетворили у посміховисько, дешеве шоу, на яке відвідувачі здебільшого йдуть тому, що так треба для когось, але не для них.

 

Ба більше, під час «шоу» вони можуть дозволити собі поведінку, яка не може бути прийнятою у цивілізованому суспільстві. І ця ситуація погіршується в геометричній прогресії, – каже Лікарчук.

При цьому дійсно вмотивовані учні й вчителі спокійно працюватимуть разом, їх не відволікатимуть. Тож учнів, які порушують дисципліну, мають непристойну поведінку - треба позбавити права відвідувати школи, ліцеї чи гімназії безплатно. Хоч це й дуже ризиковане рішення і його навряд схвально зустрінуть у суспільстві, адже це буде й порушення конституційних прав людини. 

Неважливо: позбавляти на якийсь час чи назавжди. Але це буде порушенням конституційних прав громадянина і навряд чи сприйметься позитивно в суспільстві, яке вже звикло, що загальноосвітня школа поступово перетворюється в заклад соціального забезпечення, в якому мають нагодувати, розважити, прихистити на якийсь період дня… І в короткі проміжки між цим усім – якось і чогось навчити, – ділиться Лікарчук.

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень