Чи можна варити суп на воді з-під крана: несподівана відповідь

Що може бути у воді з-під крана і чому вона шкідлива

Колаж: УНІАН

Господині, як правило, діляться на два типи - одні цілком спокійно використовують для готування водопровідну воду, а інші вважають за краще фільтрувати її або наливати в каструлю тільки бутельовану. 

Для того, щоб розуміти, що буде, якщо готувати на воді з-під крана, важливо знати склад цієї самої води - тоді вийде з'ясувати ризики для здоров'я. Воду, яка тече з крана, видобувають на різних джерелах з різним рівнем очищення, і тече вона сотні метрів трубами.

На якість води впливають 4 основні чинники:

  • жорсткість (м'яка вода прісна на смак, жорстка - гіркувата);
  • наявність або відсутність накипу;
  • вміст хлору;
  • вміст заліза.

Передостанній і останній пункти особливо важливі, бо від їхнього рівня залежить навіть смак готової їжі. Якщо у воді велика кількість хлорки, то й страви «віддаватимуть» нею, а наявність іржі з брудних труб призведе до металічного присмаку їжі чи напою.

Чи можна варити на воді з-під крана - плюси та мінуси

Однозначної думки щодо того, чи можна готувати на холодній воді з-під крана, немає, бо кожна господиня приймає це рішення самостійно.

Однак ви маєте розуміти, що продукти мають властивість вбирати воду, на якій вони готуються.

 

Суп чи каша, зварені на водопровідній воді з іржавих труб, точно не будуть смачними.

 

Навіть якщо вам вдасться «перебити» неприємний запах і смак спеціями, однаково є шанс поснідати, пообідати й повечеряти магнієм, кальцієм і металами.

Звідси випливає інше запитання - чи можна готувати на фільтрованій воді з-під крана, якщо немає можливості постійно використовувати бутельовану.

Існує думка, що в такій безвихідній ситуації цілком допустиме використання водопровідної води.

 

Але вам обов'язково потрібно закип'ятити її, щоб «убити» всі шкідливі речовини та бактерії - тоді рідина стане безпечною для організму.

Проте використовувати кип'ячену водопровідну воду для приготування чаю або кави, і вже тим паче пити її в сирому вигляді однозначно не варто.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень