Чи треба знову проходити ВЛК тим, хто має «білий квиток»

Наразі такого «квитка» формально не існує в українській армії

Мобілізація в Україні триває. Через це військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років повинні уточнити в ТЦК СП свої дані. Про це повідомляє РБК-Україна  посилаючись на Наказ № 402 про Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних силах України.

Що треба знати про «білий квиток»

Варто відзначити, що «білий квиток» виник ще в Радянському Союзі, коли військовий квиток мав червоний колір, а «білою книжечкою» позначали непридатних до військової служби.

Наразі такого «квитка» формально не існує в українській армії, але існує перелік хвороб, які дають громадянину можливість бути виключеним з військового обліку.

Згідно з Наказом № 402 про Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних силах України, стан здоров'я громадянина поділяється на 4 категорії:

  • Не придатний у воєнний і мирний час, виключений з військового обліку.
  • Не придатний до військової служби в мирний час, не придатний або обмежено придатний у воєнний час.
  • Обмежено придатний у мирний час, придатний або обмежено придатний у воєнний час.
  • Придатний у мирний і воєнний час.

Згідно з цими правилами, чоловіка, який отримав військовий квиток з позначкою «не придатний у мирний і воєнний час», не будуть включати до військового обліку.

Військовозобов'язаний чоловік може отримати висновок ВЛК «не придатний до несення військової служби«, але з переглядом «діагнозу» через певний період.

Цей висновок дається на підставі затвердженого «розпису» хвороб. Медичні працівники ВЛК можуть вважати, що для лікування хвороби, що перешкоджає отриманню статусу «придатний», потрібен час, зазвичай від пів року до року.

Після цього періоду чоловік знову повинен пройти ВЛК - або підтвердити свою непридатність до служби, змінити статус на «не придатний», або отримати статус «придатний» та бути мобілізованим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень