Холодильник постійно тече: Як позбутися конденсату в холодильнику

Є кілька важливих правил

Багато людей помічали, що стінка у холодильнику постійно тече. Фахівці кажуть, що конденсат у холодильнику - поширена проблема, яка може спричинити навіть появу грибка.

Чому з'являється конденсат у холодильнику

Всі знають, що у холодильник не можна ставити гаряче. Мовляв, це стає причиною появи конденсату. Однак, виявляється, що причиною цього явища є інше.

Ми заглядаємо у холодильник по кілька разів на день. І чим довше ми тримаємо відкритою двері, тим більше тепла туди заходить. Тож це і є причиною появи «плачучих» стінок.

Річ у тім, що під час тривалого відчинення холодильника всередину проникає тепле зовнішнє повітря, яке в підсумку змішується з холодним повітрям. Це також може призвести до появи конденсату.

Звертайте увагу і на те, наскільки герметично закриваються двері. Якщо з цим є проблеми, то всередину також потраплятиме тепле зовнішнє повітря. Крім того, з холодильника може навіть почати підтікати.

Що поставити в холодильник, щоб прибрати конденсат: народні засоби

Продукти, які знайдуться практично на кожній кухні, можуть стати порятунком, якщо у вас у холодильнику занадто волого. Одними з найідеальніших варіантів стануть тарілка з рисом, содою, сіллю/цукром або звичайний хліб. Ці продукти здатні втягнути в себе не тільки зайву вологу, а навіть неприємні запахи.

Якщо вас турбують неприємні запахи, то всередину можна поставити склянку або тарілочку з кавовими зернами.

Що зробити, щоб не було конденсату в холодильнику

  • Є кілька правил, які стосуються того, що робити, якщо потіє задня стінка холодильника.
  • Насамперед варто дати холодильнику час на охолодження, особливо якщо ви тільки встановили холодильник. При першому підключенні до електромережі або після тривалої перерви в роботі також варто трохи почекати, перш ніж ставити туди продукти. Тоді температура всередині зможе стабілізуватися.
  • Не можна ставити холодильник у неопалюване приміщення. У кожного холодильника в характеристиках є чітко зазначені показники мінімальної температури довкілля, за якої він може працювати. Занадто низька температура може негативно вплинути на роботу техніки.
  • Не можна ставити холодильник у місця з підвищеною вологістю. Це також може стати причиною появи конденсату. Якщо в приміщенні занадто сиро, то краще переставити туди, де є кондиціонер.
  • В ущільненнях дверцят не повинно бути зазорів, тріщин і розривів. Якщо ви помітили подібні недоліки, то краще замінити ущільнювач, щоб всередину холодильника не потрапляло тепле повітря зовні.
  • Потрібно встановити правильну температуру всередині холодильника. Рекомендується встановлювати температуру всередині холодильника на рівні 4-5 градусів, а в морозильній камері - 18 градусів морозу. Конденсат і намерзання може з'явитися, якщо ви поставите температуру нижчу за необхідну.
  • Продукти потрібно обертати папером або зберігати в контейнерах. Річ у тім, що навіть фрукти або листовий салат можуть виділяти вологу, яка також буде накопичуватися на стінках холодильника. Якщо ж ви ставите ємність з їжею, в якій є вода, то її обов'язково потрібно закривати кришкою.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень