Найпоширеніші ознаки того, що ви народилися не в тій сім'ї

На такі думки наштовхує нездорова атмосфера вдома 

Різні цінності

Психологічний дискомфорт виникає коли наші цінності суперечать переконанням найближчого кола. Через це виникає бажання триматися трохи далі від сім'ї. 

Жорстоке поводження або зневага

Підвищений ризик тривоги та появи депресії спостерігають у людей, які в дитинстві мали психологічні травми. Таке стається через зневагу найближчих та їх жорстоке поводження. Найчастіше йдеться про людей, які в дитинстві не почувалися вдома в безпеці. 

Постійні конфлікти

Конфлікти у сім’ї перешкоджають здоровому емоційному розвитку людини. Це унеможливлює встановлення міцних родинних зв'язків. Сім'ї, де постійно маніпулюють, панує токсична атмосфера, продукують людей, яким важко налагоджувати спілкування з іншими. 

Відсутність підтримки

Без емоційної підтримки у сім'ї, люди часто страждають через низьку самооцінку в майбутньому. Їм важко будувати нові здорові стосунки в дорослому віці. 

Постійні порівняння 

Ніщо так не псує почуття власної гідності, як постійне порівняння. Особливо коли йдеться про успіхи інших братів чи сестер, чи дітей подруг та інших. 

Обмежена самостійність

Родина справді може тиснути, і не давати можливості приймати власні рішення. Людина постійно перебуває в очікувані нових команд чи задач інших, а часу і можливості на своє самовираження - вже немає. 

Знецінення

Це по суті початок багатьох проблем. Через відсутність розуміння в сім'ї, коли ваші думки та емоції знецінюють, людина починає думати, що вона взагалі нічого не варта. І починає шукати розуміння де інде. 

Емоційна прірва

Є люди, які відчувають, що їхні сімейні зв’язки не мають справжньої глибини чи значення. Привʼязаності майже немає, натомість переважає страх вразливості.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень