Не навчаються і не працюють: чим займаються українці у Нідерландах

Зокрема, в країні дослідили зайнятість молоді з України

Нідерланди приймають понад 100 тис. українських біженців, більшість із яких добре інтегрувалися. Водночас значна частина української молоді в цій країні не навчається і не працює. Про це свідчать дані статичного управління країни, - повідомляє Главком з посиланням на місцеве видання nltimes.nl.

Дані показали, що кожен шостий український біженець віком від 4 до 23 років не бере участі в жодній освітній програмі країни, а також не має роботи.

 

Такі дані опублікувало статистичне управління Нідерландів (CBS).

На початок жовтня в Нідерландах було близько 98 тис. українців. Близько 30 тис. із них були у віці до 23 років. Більшість молодих українців у Нідерландах відвідують школу чи курси – близько 65%.

Невелика група дітей із України не відвідує початкову школу в Нідерландах – від 5-7% залежно від віку. Водночас більшість 15-16-річних ходять до середньої школи.

Вже з 17 років дедалі менше українських біженців ходять до школи, бо вони найчастіше зосереджені на роботі.

Приблизно третина українських біженців віком 18-22 років є безробітними та не навчаються.

Найбільше українських дітей та молоді оселилися у Беке (провінція Лімбург) та Пекелі (у провінції Гронінген). Обидва муніципалітети мають велику зону прийому українських біженців.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень