Нічого святого: очільник НКРЕКП готує підвищення тарифів для населення

На все, крім газу, опалення та гарячої води 

Очільник НКРЕКП Валерій Тарасюк не виключив відмову від системи ПСО з 1 травня 2024 року, за якою компенсація тарифів для населення відбувається коштом від прибутків НАЕК “Енергоатом” і ПрАТ “Укргідроенерго”.

Будуть або зміни, або продовження ПСО щодо населення в наявному варіанті… Якщо зміни, то, можливо, вони будуть важкими, але точно зваженими. Конкретніше можна буде сказати пізніше, – сказав Тарасюк. 

Згодом у пресслужбі НКРЕКП уточнили, що голова НКРЕКП не може бути певним щодо зміни режиму ПСО з 1 травня та можливість змін тарифів,  оскільки це не є компетенцією НКРЕКП. Але це зауваження не було й спростуванням слів Валерія Тарасюка.  

Водночас щодо тарифів на холодну воду, то на сайті НКРЕКП з'явилися проєкти рішень про зростання тарифів на водопостачання на понад 12% у квітні, і ще на 14% — в липні. Попередньо відомі нові тарифи для таких міст: Київ, Дніпро, Черкаси, Нікополь, Хмельницький, Вінниця, Рівне, Бровари, Ужгород, Львів, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Чернівці, Дрогобич. 

Нагадаємо, тарифи на воду під час воєнного стану пробують підняти уже не вперше. Проте в попередніх випадках у ситуацію втручався уряд та президент. 

Щодо тарифів на газ, опалення та гарячу воду - то на них й досі розповсюджується урядовий мораторій, тож вони поки залишаються незмінними. 

Джерело: comments.ua
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень