Що насправді означає слово «Wi-Fi»: правду знали одиниці

Цікавий факт від розробника

«Чи можу я отримати пароль Wi-Fi?» – це, напевно, одне з найпопулярніших питань останніх десятиліть. В еру цифровізації та новітніх технологій виникло багато нових термінів, і нині нам важко уявити життя без щоденного доступу до інтернету.

Однак чи замислювалися ви, що насправді означає Wi-Fi?

Філ Беланджер, який є одним із засновників Wireless Ethernet Compatibility Alliance, нині найбільш відомого як Wi-Fi Alliance, пояснив, що «Wi-Fi» – лише одна з 10 назв, запропонованих Interbrand, провідним світовим агентством, що було залучене альянсом задля пошуку ідеальної назви та розробки логотипа.

— Нам потрібно було щось привабливіше, ніж «IEEE 802.11b Direct Sequence». Interbrand створив «Prozac», «Compaq», «Oneworld», «Imation», «Vivato» і багато інших брендів, про які ви напевне чули, – розповів Беланджер.

Популярною є думка, що Wi-Fi означає Wireless Fidelity («бездротова точність»), подібно до того, як Hi-Fi означає «high fidelity» («висока точність»).

Насправді Беланджер заявив, що Wi-Fi – це не абревіатура; навіть більше – цей термін взагалі нічого не означає.

Джерело: OBOZ.UA

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень