Віддали життя за Україну: у Рівному попрощаються відразу з двома Героями

Вічна пам'ять Захисникам!

Завтра на майдані Незалежності у Рівному попрощаються з двома захисниками України — Сергієм Стрільцем та Артемом Грачовим.

Сергій Стрілець народився 15 серпня 1977 року у смт Томашгород, на Рівненщині. Закінчив місцеву школу, а за тим вирішив реалізувати свою мрію — стати військовим. Тож вступив в Одеський інститут сухопутних військ.

- Тато все життя присвятив Збройним силам України та захисту народу нашої держави. Був гарним керівником, за ним йшли люди.

 

Після закінчення навчання ніс службу у Рівному у військовій службі правопорядку. З часом, займав досить високі посади.

А у 2014 році, коли розпочалась антитерористична операція на сході країни, вирушив на службу у гарячі точки.

 

Він був серед тих, хто зумів вивести своїх бійців з Іловайська у 2014 році, - розповідає донька захисника Карина.

У 2022 році, коли розпочалось повномасштабне вторгнення, Сергій Стрілець відразу повернувся до війська. Саме це вважав своїм покликанням, а ще аби захистити дружину і доньку від ворога. Патріот своєї Батьківщини, справжній офіцер не міг вчинити інакше.

На жаль, 13 квітня 2024 року 46-річний підполковник Сергій Стрілець раптово помер.

Артем Грачов народився 13 червня 1989 року у селищі Курдюмівка, Торецького району Донеччини. Закінчив місцеву школу №12, а за тим, професійно-технічне училище у Соледарі Бахмутського району, де здобув фах газозварювальника.

- Він відслужив в армії на Київщині, а потім повернувся у рідне селище. Працював на заводі, а коли все почало закриватися, на інших роботах, зокрема на сезонних польових роботах.

 

У 2014 році, коли розпочалась антитерористична операція, ми залишалися у рідному селищі. Жили під обстрілами, але все ж вдома. Кардинально все змінилося у 2022.

 

Тоді я виїхала у Рівне, а Артем залишився вдома. Проте, коли почалась масова евакуація населення, він також приїхав до мене у Рівне, - розповідає мама захисника Тетяна.

Артем мав проблеми зі здоров’ям, але коли у квітні 2023 року отримав повістку, вирішив, що піде служити. Хвороба дала про себе знати під час служби Артема на Харківському напрямку.

На жаль, 14 квітня 2024 року солдат Державної прикордонної служби 34-річний Артем Грачов помер у лікарні.

Прощання із Героями відбудеться завтра, 16 квітня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають Сергія Стрільця у його рідному Томашгороді, а Артема Грачова — на кладовищі “Нове” у Рівному.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень