Норми змінилися: який тиск вважають нормальним для пенсіонерів 

Для багатьох це стане справжнім відкриттям 

Верхня межа тиску 130-140 може бути нормою для людей похилого віку, вважають кардіологи. 

Раніше вважалося, що чим старша людина, тим тиск має бути вищим, але згодом це  переглянули. У літніх вважається нормальним тиск у межах 130-140, - розповів експерт.

Крім того, тиск може змінюватися залежно від часу доби. В одних людей він підвищується вранці, в інших – у другій половині дня. Треті відчувають тиск надвечір, а хтось вночі чи рано-вранці.

Нічна та рання ранкова гіпертонія – це пізня занедбана гіпертонія, це може мати навіть летальні наслідки. Інсульт чи інфаркт під час сну.

Щоб тримати тиск на контролі, варто звернутися до лікарів, які допоможуть встановити причини його стрибків. У деяких випадках пацієнту достатньо буде лише масажу, в інших випадках потрібне серйозне лікування. Лікар може призначити терапію, яка триматиме тиск в прийнятних межах.

Якщо причина в шийному та грудному відділі хребта, то можна помасажувати певні ділянки. Але якщо причина в тому, що є пухлина надниркових залоз, якщо причина в тому, що є гіпертонія, обумовлена звуженням ниркових судин, якщо гіпертонія пов'язана з іншими факторами, то просто потрібно лікувати, – кажуть фахівці.

При високому тиску, якщо його не знижувати, зростає ризик крововиливу в мозок, тобто мозкові інсульти. Збільшується ризик інфаркту міокарда, набряку легень, серцевої недостатності. Можуть бути набряки ніг, тромботичні чи тромбоемболічні ускладнення.

Одна з найбільших помилок гіпертоніків - відмова від препаратів, які підтримують стабільний тиск. Так часто роблять, коли ситуація з тиском нормалізуються, люди припиняються приймати ліки. Це тільки погіршує ситуацію, адже гіпертонія вертається, з новими непередбачуваними наслідками. 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень