Що таке метод «30-30-30» для схуднення: чи дійсно він працює

Дієтологи розповіли, чи ефективний цей метод для схуднення

Останнім часом метод схуднення «30-30-30» вкрай популярний в Інтернеті. Він набув широкого поширення завдяки своїй простоті, але чи справді він ефективний для зниження ваги?

Видання HuffPost розповіло про суть цього методу, його плюси і мінуси, а також дізналося у дієтологів про його користь для здоров'я.

Що таке «метод 30-30-30»?

Метод «30-30-30» передбачає вживання 30 грамів білка протягом 30 хвилин після ранкового пробудження, а потім виконання 30 хвилин вправ низької інтенсивності.

Він популярний, тому що його легко запам'ятати, він не вимагає від вас будь-яких інших змін у фітнесі або дієті протягом решти дня і, теоретично, його досить легко виконати кожному.

Як зазначають дієтологи, згідно з багатьма дослідженнями, поєднання дієти з високим вмістом білка з фізичними вправами допомагає боротися з ожирінням, покращує контроль рівня глюкози в крові, фізичну працездатність та показники здоров'я серця, як-от тригліцериди й загальний холестерин.

Водночас наголошують дієтологи, додавання білка й фізичної активності до вашого ранкового розпорядку є корисним, але наскільки такий режим є ефективним - залежить від ваших стандартних ранкових звичок.

  • Такий режим матиме позитивний вплив на тих, хто або регулярно пропускає сніданок, а пізніше їсть нездорову їжу або починає свій день із вживання продуктів із високим ступенем перероблення, як-от солодкі напої та крупи.
  • Це також може допомогти людям із резистентністю до інсуліну та/або діабетом.

Водночас підкреслюють дієтологи, не всі білки однаково корисні для вашого здоров'я. Вони рекомендують їсти вранці високоякісний білок, такий як грецький йогурт, яйця і горіхове масло, а не, наприклад, ковбасу.

Що стосується часу прийому їжі, дієтологи не впевнені, що він настільки важливий. Хоча існує мало доказів того, що вживання їжі протягом перших 30 хвилин дня суттєво допоможе, експерти кажуть, що це також не шкідливо.

  • Крім того, метод «30-30-30» - це непоганий спосіб виконати рекомендації щодо вправ.

Центри з контролю і профілактики захворювань рекомендують займатися фізичними вправами 150 хвилин на тиждень, і правило 30-30-30 безумовно допоможе вам досягти цього.

У методу «30-30-30» є і деякі недоліки

Так, якщо у вас уже є чіткий план збалансованого харчування, а також спеціальні ранкові заняття фітнесом, вам краще не використовувати цей метод.

Крім того, цей метод може не відповідати графіку або культурним уподобанням людини.

 

Зокрема, ті, у кого погане ставлення до їжі та фізичних вправ, можуть також розглядати це як ще одну дієту, якої слід суворо дотримуватися, що може погіршити психічне здоров'я.

 

Крім того, люди з певними захворюваннями не зможуть дотримуватися цього плану.

Чи зробить дотримання правила «30-30-30» вас здоровішими чи ні, багато в чому залежить від конкретної людини, її початкових звичок щодо здоров'я і фітнесу, а також від того, наскільки ефективно вона зможе його дотримуватися.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень